ZATERDAG 6 APRIL

Kom in de Kas

Kom in de Kas is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de Nederlandse glastuinbouw haar deuren open zet voor het publiek. Dit jaar zet Kom in de Kas Noordoostpolder een tweetal bedrijven in het bijzonder open voor belangstellende collega-ondernemers!

Ens en omgeving is de regio voor dit jaar. Op vastgestelde tijden verzorgen Kwekerij De Stadsweiden en Kwekerij Wouters een rondleiding toegespitst op jou als ondernemer.

Waarom je moet komen?

Het komt vaak voor dat ondernemers nauwelijks van elkaar weten wat er zich allemaal achter de deuren van een bedrijf afspeelt. Welke machines worden ingezet en welke technieken worden toegepast. Door bij elkaar in het bedrijf te kijken kan inspiratie opgedaan, kennis gedeeld en verbindingen gelegd worden. Het biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om nader kennis te maken met bedrijven in de glastuinbouwsector en (meer) samen te werken.

Kwekerij De Stadsweiden

Naast de hoofdteelt hortensia’s (Hydrangea macrophylla), welke ca. 95% van het bedrijf behelst, worden hier onder andere poinsettia’s, cyclamen en perkgoed geteeld. De hoofdvestiging is in Harderwijk en er is ook een vestiging in Ermelo. Sinds 2012 is er ook een kassencomplex in Ens, van oorsprong 2,5ha., maar sinds 2017 is dit uitgebreid naar 5ha. Mooie kwaliteitsproducten uit moderne kwekerijen. Maak hier kennis met dit prachtige bedrijf.

Kwekerij Wouters

Kwekerij Wouters is één van de grootste producenten van eenjarige pot- en perkplanten. Primula, Viola, Fuchsia, Pelargonium, Chrysanthemum, zaai- en stekperkgoed en nog vele andere producten. Inmiddels heeft Kwekerij Wouters 40 hectare onder glas. Het bedrijf is verspreid over drie locaties, twee vestigingen in Ens en één in IJsselmuiden.

Moet je het hele programma volgen?

Het antwoord is nee, je kunt je inschrijven voor één of beide rondleiding(en).

Veiling

Om 15.30 uur vindt er een veiling van tuinbouwproducten plaats. die door de tuinders van de Noordoostpolder ter beschikking  zijn gesteld.  De opbrengst gaat naar een goed doel. Ook daar bent u van harte welkom! Een perfecte gelegenheid om te netwerken, met de deelnemende bedrijven, de standhouders en andere sponsoren en stakeholders. Deze veiling vindt plaats bij kwekerij De Stadsweiden.

Locatie

Kwekerij De Stadsweiden,

Enserweg 8 in Ens

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit is niet meer mogelijk.